ervaringen

> FRED WIST AL WAT HIJ WILDE, MAAR WILDE NOG EVEN SPARREN.

Fred “Ik wil de gang 20cm smaller maken, zodat hier een badkamer past, wat
denk je er van?”
Wij: Ja het past. Maar de ruimten zijn lang en smal, en in zo’n groot appartement wil je wel een volwaardige entree hebben. We draaiden we de situatie om: in plaats van twee smalle “gangen” bedachten we twee vierkante ruimten waar je “je kont kunt keren”.

> CEES WAS VAN PLAN TWEE APPARTEMENTEN SAMEN TE VOEGEN

Cees: had tekeningen nodig van de trap voor zijn vergunning, hij had van de aannemer gehoord waar de trap het beste kon komen. Wij vroegen hem of hij de trap daar wel wilde?
Wij: Als je de trap draait, dan heb je beneden meer bruikbare ruimte, voor een luie stoel of bureautje, en boven kun je de badkamer aan het raam maken.

> MANON WILDE DE SERRE UITBOUWEN VOOR MEER LICHT EN RUIMTE

Manon: “En misschien nog een dakraam in de uitbouw, maar het budget is krap en we willen ook nog een nieuwe vloer in de woonkamer en de gang.”
Wij: Door de indeling van de ruimten voelt het huis klein en wat hokkerig aan. De betegelde gang in het midden van het huis deelt de begane grond in een voorkamer (woonkamer) en een achterkamer (studeer en ‘rommel’ kamer). De ruimten worden niet optimaal gebruikt. We adviseerden geen uitbouw en daklichten, maar een groter en vooral hoger kozijn in de bestaande serre te plaatsen. Zo komt er veel meer licht het huis binnen! Ook bleef er op deze manier genoeg geld over om de hele woning te voorzien van een nieuwe houten vloer. De eenheid en het licht maken het huis ruimer.

> VANESSA WILDE EEN RUIME KEUKEN EN VEEL OPBERGRUIMTE

Vanessa: “We willen een kastenwand over de hele lengte van het huis. En als we de keuken groter maken, hoe krijgen we dan genoeg licht in de eethoek midden in het huis?” 
Wij: We verplaatsten de keuken naar het midden van het huis, zodat de eettafel de mooiste plek krijgt, bij de grote raampartij met zicht op de tuin. Het hele huis kreeg een open karakter, waardoor het licht dieper naar binnen valt.

> Neem vrijblijvend contact met ons op

Foto’s en meer projecten vindt u op onze bedrijfspagina’s:
www.studioevo.nl // www.architectenbureaulume.nl

Architect gesprek

Esther Vlasveld: 06-41367441
Marloes Bakker: 06-42209662
hallo@architectgesprek.nl

Of laat uw gegevens achter en we bellen u:

naam
Email
bericht

Gelukt! uw bericht is verzonden.
Error! Heeft u alle velden ingevuld?
Studio evo // Architectenbureau Lume